Meny

Friterad tofu med soja och vitlök

2 PORTIONER

400 g fast tofu
1 msk majsmjöl
2–3 dl rapsolja, till fritering
1/2 dl soja
2 msk sweet chili-sås
saft av 1 lime
1 vitlöksklyfta, riven
1 morot, strimlad
1/2 rödlök, skivad

Skär tofun i kuber, vänd i majsmjöl och skaka av överblivet mjöl.

Värm oljan i en kastrull eller en stor stekpanna med hög kant. Fritera tofun gyllene i oljan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

Vispa ihop soja och sweet chili i en skål, tillsätt limesaft och vitlök. Vänd ner morot och lök.

Servera tofun med sojasalladen och exempelvis ris.

Recept: Ingela Persson

Tips vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...