Meny

Mangold, bönor & stekt ägg

2 PORTIONER

100 g mangold
1 lök
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk hackad mild röd chili
1 dl kokta stora vita bönor
salt och peppar
2 ägg

Skölj mangolden. Skär bort bladet från stjälken, skär bladen i grova bitar och strimla stjälken. Skala och skiva löken.

Fräs mangoldstjälkar och lök mjuka i oljan i en stekpanna. Riv i vitlök och tillsätt chili, bönor och mangoldblad. Låt fräsa ett par minuter och smaksätt med salt.

Knäck äggen över fräset och låt steka utan att röra om tills de är klara. Salta och peppra. Gott med surdegsbröd och en grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök, mangold & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...