Meny

Lök- och tomatcurry

4 PORTIONER

400 g tomater
1 krm spiskummin
1 krm korianderfrö
1/2 krm chiliflakes
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 krm gurkmeja
1 kanelstång
2 kardemummakapslar
1 1/2 dl vatten
2 msk matlagningsyoghurt
1 tsk strimlad färsk ingefära
salt och peppar
2 msk grovt hackad bladpersilja

Skålla och skala tomaterna. Skär dem i grova bitar.

Stöt spiskummin, koriander och chili i en mortel.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Stek tillsammans i olja. Tillsätt samtliga kryddor och stek vidare 3–4 minuter. Häll i vatten och låt koka in. Tillsätt yoghurt och ingefära och smaksätt med salt och peppar. Vänd ner tomaterna och persiljan.

Servera tomatcurryn som förrätt.

Recept: Petter Nilsson

Tips gul lök & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...