Meny

Aubergine- & tomatragu med bönor

4 portioner

1 aubergine
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 nypa chiliflakes
salt
1 lök
4 tomater
1 dl vatten
1 förp stora vita bönor

Tärna aubergine och stek den gyllene i halva oljan i en vid stekpanna tills den får fin färg. Riv i vitlök, strö i spiskummin och chili.

Skala och skär löken i grövre bitar och tärna tomaterna. Lägg ner i pannan. Häll i vattnet och låt det puttra i ca 10 minuter.

Skölj bönorna, rör ner dem i pannan och låt puttra i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

Recept: Ingela Persson

Tips aubergine & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...