Meny

Auberginecrème med citron och koriander

1 SATS

2 auberginer
4 vitlöksklyftor, halverade
några kvistar färsk timjan
2–4 msk olivolja
1/2 dl majonnäs
2 msk färskpressad citron
1 kruka koriander, finhackad
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200°.

Halvera auberginerna på längden och skär kryss i snittytorna. Lägg auberginehalvorna i en ugnssäker form, fördela vitlökshalvorna och timjankvistarna på dem och droppa över olivolja. Stek i ugnen tills de har blivit gyllenbruna, ca 30 minuter.

Gröp inkråmet ur auberginerna och låt rinna av i en sil en stund. Mixa sedan slätt med majonnäs. Smaksätt med citron, koriander, salt och peppar.

Recept: Markus Aujalay

Tips aubergine

Aubergine

Den mörkvioletta auberginen är den som är allra vanligast hos oss, men den finns i en mängd färger och former.