Meny

Aubergine med mangold & salvia

4 PORTIONER

1 aubergine, tärnad
1 vitlöksklyfta, skivad
3 msk mild olivolja
½ -1 tsk salvia
100 g mangold
4 portioner kokt pasta
1 nypa chiliflakes
1 dl riven lagrad ost
1 dl crème fraiche

Stek auberginen gyllenbrun och mjuk i oljan i en het stekpanna med vitlök och salvia. Salta, peppra och lägg på ett fat.

Skär bort stjälken från mangolden. Skiva stjälken tunt, skär bladen i grövre bitar.

Stek stjälkarna hastigt i lite olja i stekpannan och tillsätt pastan. Låt steka ett par minuter, strö i chiliflakes, stekt aubergine och mangoldblad. Vänd runt och smaksätt med salt och peppar.

Rör ihop ost och crème fraiche i en skål. Servera auberginepastan med ostcrèmen och gärna en tomatsallad.

Tips aubergine, mangold & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...