Meny

Rostad sötpotatis med majs & jalapeño

4 portioner

ca 400 g sötpotatis
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
salt och peppar
1 lök
1 dl torkade majskorn
1 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
1 msk hackad jalapeño
1 lime, i klyftor
örter, ex koriander eller mynta

Sätt ugnen på 200°. Dela sötpotatisen i klyftor eller i jämnstora bitar och lägg på en plåt.

Riv ner vitlöken i oljan och blanda vitlöksoljan med potatisklyftorna. Salta, peppra och rosta i ugnen i ca 30 minuter.

Skala och skiva löken riktigt tunt, lägg i kallt vatten i ca 10 minuter, häll av vattnet och låt rinna av väl. Hacka eller krossa majskornen till grovt strössel. Rör ihop majonnäs, gräddfil och jalapeño i en skål. Smaksätt med salt.

Lägg potatisen på ett fat, fördela lök, majs och hackade örter på potatisen och servera med jalapeñodressing och lime. Gott till exempelvis kyckling, bönsallader eller som tillbehör till tacorätter.

Tips majs, sötpotatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...