Meny

Majsgröt

4 PORTIONER

1 gul lök, i bitar
1 vitlöksklyfta, grovt hackad
smör
4 dl polenta
8 dl vatten
2 majskolvar
1 dl vispgrädde
100 g parmesanost, riven
salt

Fräs hastigt lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt polenta och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vatten och låt sjuda ca en timme. Rör runt då och då, polentan ska få en grötlik konsistens. Späd eventuellt med mer vatten så att den inte bränns vid.

Skär bort majskornen från kolvarna. Fräs kornen i smör i en större kastrull och mosa dem med en potatisstöt. Tillsätt polentan, grädde och eventuellt lite mer smör. Ta kastrullen av värmen och rör i parmesanost. Smaksätt med salt och servera.

Gott till tacomiddagen.

Recept: Mauritz Larsson

Tips majs

Majs

Majsen har sitt ursprung i de peruanska Anderna. Idag odlas majs över hela världen. När honkolvarnas långa borst...