Majsgröt
4 PORTIONER
1 gul lök, i bitar
1 vitlöksklyfta, grovt hackad
smör
4 dl polenta
8 dl vatten
2 majskolvar
1 dl vispgrädde
100 g parmesanost, riven
salt
Fräs hastigt lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt polenta och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vatten och låt sjuda ca en timme. Rör runt då och då, polentan ska få en grötlik konsistens. Späd eventuellt med mer vatten så att den inte bränns vid.
Skär bort majskornen från kolvarna. Fräs kornen i smör i en större kastrull och mosa dem med en potatisstöt. Tillsätt polentan, grädde och eventuellt lite mer smör. Ta kastrullen av värmen och rör i parmesanost. Smaksätt med salt och servera.
Gott till tacomiddagen.
31 recept med Majs
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Tomat- och morotssoppa med smörstekt majs
- Pasta med majs och zucchini
- Zucchini- och majsplättar
- Rostad sötpotatis med majs & jalapeño
- Bakad sötpotatis med majs & chili
- Mac and cheese med majs
- Stekt majs med tomat & ägg
- Het majssalsa med lime
- Marinerad majs
- Rostad tomatsalsa med majs
- Ugnsstekt potatis med majs och chili
- Ugnsstekt majs med brynt smör
- Ugnsstekta tomater och majs
- Tomatsalsa med majs
- Quesadillas med tomat och majs
- Potatis med rostad majs och paprika
- Majsröra med chili
- Majsgröt
- Gräddkokt majs med vitlök och chili
- Grillad majs med chili, mynta och lime
- Delias pumpasoppa med rostade majskorn
- Chilifrästa majskolvar med bönor
- Chilifräst majs med bönor och romansallad
- Sallad på majs, bönor och blomkål
- Majssoppa
- Rostad majssalsa
Majs
Majsen har sitt ursprung i de peruanska Anderna. Idag odlas majs över hela världen. När honkolvarnas långa borst...