Meny

Sallad på majs, bönor och blomkål

4 PORTIONER

1 majskolv
1 msk olivolja
1 msk smör
salt och peppar
1/2 blomkålshuvud, i små buketter
1 burk kokta kidneybönor, sköljda och avrunna
1 stjälk blekselleri, tunt skivad
1/2 dl hackad färsk ört, t ex gräslök, persilja, basilika

Vinägrett:
2 msk rödvinsvinäger
6 msk olivolja
salt och peppar

Skär loss råa majskorn och fräs dem i olja i ett par minuter. Smaksätt med en klick smör, salt och peppar. Låt svalna.

Koka blomkålsbuketterna i lättsaltat vatten i 1 minut. Kyl dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda blomkålsbuketterna och majsen med bönor, blekselleri och örter i en skål.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och vänd ner den i salladen. Smaksätt med salt och peppar.

Tips majs

Majs

Majsen har sitt ursprung i de peruanska Anderna. Idag odlas majs över hela världen. När honkolvarnas långa borst...