Majsröra med chili
2–4 PORTIONER
2 majskolvar
1 chilifrukt, strimlad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk smör
salt och svartpeppar
3 dl vatten (eller hälften vin och hälften vatten)
saft av 1/2 citron
1/2 burk crème fraiche
chilipulver
Skär loss majskornen från kolven genom att skära bort fästet på kolven, ställa den upp och skära av kornen nedåt. Stek dem tillsammans med chili och vitlök i smör i ett par minuter. Salta och peppra.
Häll på vatten och låt sjuda i 10 minuter.
Mixa två tredjedelar av kornen så slätt som möjligt tillsammans med citron och crème fraiche. Smaksätt med mer chili, salt och peppar. Blanda med de hela majskornen.
Gott till exempelvis stekt svamp, fisk, kött eller bara som det är med bröd, som en aptitretare.
30 recept med Majs
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Pasta med majs och zucchini
- Zucchini- och majsplättar
- Rostad sötpotatis med majs & jalapeño
- Bakad sötpotatis med majs & chili
- Mac and cheese med majs
- Stekt majs med tomat & ägg
- Het majssalsa med lime
- Marinerad majs
- Rostad tomatsalsa med majs
- Ugnsstekt potatis med majs och chili
- Ugnsstekt majs med brynt smör
- Ugnsstekta tomater och majs
- Tomatsalsa med majs
- Quesadillas med tomat och majs
- Potatis med rostad majs och paprika
- Majsröra med chili
- Majsgröt
- Gräddkokt majs med vitlök och chili
- Grillad majs med chili, mynta och lime
- Delias pumpasoppa med rostade majskorn
- Chilifrästa majskolvar med bönor
- Chilifräst majs med bönor och romansallad
- Sallad på majs, bönor och blomkål
- Majssoppa
- Rostad majssalsa
Majs
Majsen har sitt ursprung i de peruanska Anderna. Idag odlas majs över hela världen. När honkolvarnas långa borst...