Meny

Majsröra med chili

2–4 PORTIONER

2 majskolvar
1 chilifrukt, strimlad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk smör
salt och svartpeppar
3 dl vatten (eller hälften vin och hälften vatten)
saft av 1/2 citron
1/2 burk crème fraiche
chilipulver

Skär loss majskornen från kolven genom att skära bort fästet på kolven, ställa den upp och skära av kornen nedåt. Stek dem tillsam­mans med chili och vitlök i smör i ett par minuter. Salta och peppra.

Häll på vatten och låt sjuda i 10 minuter.

Mixa två tredjedelar av kornen så slätt som möjligt tillsammans med citron och crème fraiche. Smak­sätt med mer chili, salt och peppar. Blanda med de hela majskornen.

Gott till exempelvis stekt svamp, fisk, kött eller bara som det är med bröd, som en aptitretare.

Recept: Tina Hellberg

Tips majs

Majs

Majsen har sitt ursprung i de peruanska Anderna. Idag odlas majs över hela världen. När honkolvarnas långa borst...