Meny

Råstekt sötpotatis med halloumi och citron

2 PORTIONER

2 sötpotatisar
2 msk olja
1 vitlöksklyfta, hackad
1–2 msk smör
salt och peppar
200 g halloumi, tärnad
1/2 dl hackade örter, t ex basilika,  persilja eller mynta

DRESSING:
1 tsk fint rivet citronskal
1 msk pressad citron
2 msk olivolja

Skrubba sötpotatisen väl och skär i jämnstora bitar. Stek långsamt mjuka och gyllenbruna i olja. Tillsätt vitlök och smör på slutet. Salta och peppra. Lägg sötpotatisen på ett fat.

Stek halloumin mjuk och gyllenbrun i olja. Skeda osten över sötpotatisen och strö över örter.

Vispa ihop ingredienserna till citronetten i en skål. Häll den över sötpotatisen och halloumin och vänd runt.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...