Meny

Sötpotatisnudlar med mangold

2 PORTIONER

400–500 g sötpotatis
1–2 msk olja
salt och malen svartpeppar
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
ca 250 g mangold
3 dl havregrädde eller kokosmjölk
valfri riven ost till servering

Skala sötpotatisen och strimla med en potatisskalare så att det blir som ”nudlar”.

Stek sötpotatisen en stund i olja till de är lite mjuka. Salta, peppra och ställ åt sidan.

Skala, dela och hacka lök och vitlök fint. Skölj och strimla mangolden.

Stek löken i olja tills den får lite färg. Tillsätt vitlök och mangold och stek ett par minuter till. Tillsätt grädde eller kokosmjölk och låt koka på låg värme en liten stund, smaka av med salt och peppar.

Blanda mangoldsåsen med nudlarna. Bjud riven ost till att strö över vid servering.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...