Meny

Ugnsstekt sötpotatis med tomater och vitlök

4 PORTIONER

2 sötpotatisar, i grova bitar
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
ca 10 körsbärstomater, halverade
1 msk fint skuren gräslök eller någon annan ört

Sätt ugnen på 200°.

Vänd sötpotatisen i olivolja, riven vitlök, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek i ugnen i 20 minuter.

Lägg tomaterna på plåten och rör runt. Ställ tillbaka i ugnen tills potatisen är mjuk och gyllenbrun, 5–10 minuter. Strö över gräslök.

Recept: Ingela Persson

Tips sötpotatis, tomat & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...