Meny
Avokado

Avokadosmör

1 sats

1-2 avokado
150 g smör, gärna växtbaserat eller kokosolja
1 ½ msk citronsaft
¼ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
2 vitlöksklyftor, pressade

Mixa avokado, smör, citronsaft, salt, pressad vitlök och peppar till ett krämigt smör. Avokadosmöret är gott att toppa med finhackad lök, chili och örter och servera som pålägg eller till ugnsrostade grönsaker. För fastare konsistens – lägg avokadosmöret i en behållare eller burk med lock och låt stå några timmar i kylskåpet. Avokadosmöret kan förvaras i kylskåp i upp till 3 dagar.

Recept: Niina Snijder

Tips avokado, citron & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...