Meny

Räksmörgås med avokadocrème

2 portioner

16–20 räkor, skalade
1 liten rödlök, tunt strimlad
2 tomater, i mindre bitar
en näve rucola
2 msk god olivolja
2 msk färskpressad citron
salt och peppar
2 skivor gott bröd, eventuellt rostat

Avokadocrème:
2 avokador
3 msk crème fraiche
några droppar god olivolja
några droppar rödvinsvinäger
salt och peppar

Mixa avokado och crème fraiche slätt i en matberedare eller med en stavmixer. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Blanda räkor, lök och tomater i en skål. Vänd ner rucola och smaksätt med olja, citron, salt och peppar.

Bred avokadocrèmen på brödet och lägg räksalladen ovanpå.

Tips avokado

Avokado

Avokadon har använts i kosthållet i Mexiko i 8 000 år. Aztekerna kallade den ahukatl, alligatorpäron. Avokado odlas...