Meny

Potatisbullar med ostfyllning

8–10 st

300 g potatis
300 g morot/rotpersilja eller palsternacka
40 g majsstärkelse
2 vitlöksklyftor, pressade
150 g fetaost eller annan ost, smulad

Skala grönsakerna och koka i saltat vatten tills de är mjuka. Mosa allt med en potatisstöt. Blanda i vitlök och majsstärkelse, knåda ihop till en deg.

Dela degen i 8–10 delar, forma varje del till en boll, platta till den och lägg ost i mitten. Forma degen runt osten och platta till. 

Värm upp rikligt med olja i en gryta och fritera potatisbullarna tills de får en fin krispig yta. Låt dem droppa av på hushållspapper. Servera med grönsallad och yoghurtdipp.

Recept: Niina Snijder

Tips morot, potatis & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...