Meny

Morotssallad med fänkål & äpple

1 SATS

3 morötter
1/2 liten vitkål
1/2 fänkål
1 äpple
en liten bit färsk ingefära
saft av 1 citron
2 msk olivolja
3 msk solros- eller pumpafrön
örtsalt
ev persilja, krasse eller gräslök

Riv morötter, gärna både fin- och grovrivet. Hyvla vitkål och fänkål mycket tunn, helst på mandolin.

Riv äpplet, också gärna både fint och grovt. Riv ingefäran fint.

Blanda allt i en skål med citronsaft, olja och frön. Smaka av med örtsalt. Blanda ev i örter. Passar till allt!

Rosta gärna fröna lite försiktigt i en torr stekpanna. Passa så de inte bränner.

Recept: admin

Tips fänkål, morot & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...