Meny

Pasta med fänkål, paprika och vitlök

2 PORTIONER

200 g pasta
3 stora vitlöksklyftor, tunt skivade
1 chilifrukt, hackad eller lite sambal oelek
3 msk olivolja
1 litet fänkålsstånd, tunt skivat
1 röd paprika, strimlad
1 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
riven parmesanost
(stekt svamp)

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Fräs vitlök och chili i olja i en stekpanna eller i en kastrull tills de börjat få färg. Tillsätt fänkål och paprika och låt fräsa i ytterligare några minuter. Häll i buljong, täck med ett lock och låt sjuda tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10 minuter.

Blanda den avrunna pastan med grönsakerna.

Servera med riven parmesanost och eventuellt stekt svamp.

Tips fänkål

Grönt

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...