Meny

Fänkålsstuvad potatis med dill

4–6 PORTIONER

1/2 fänkål, tunt skivad
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
600 g kokt tärnad potatis
1/2 dl hackad dill
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

Koka fänkålsskivorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt rinna av väl.

Smält smör i en kastrull, vispa i mjöl och tillsätt mjölk och grädde under vispning. Låt sjuda ett par minuter och akta så det inte bränner vid. Vänd ner fänkålen och potatisen. Smaksätt med dill, senap, salt, och peppar.

Gott till exempelvis fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...