Meny

Broccoli- och potatisbollar i ugn

1 sats

3–4 potatisar
500 g broccoli
3 msk riven ost, t ex parmesan
salt och peppar
olivolja

Sätt ugnen på 180 grader. 

Skala potatis och skär i bitar. Dela broccolin i buketter, skala stammen och skär även den i bitar. Koka potatis och broccoli i en kastrull med vatten tills alla bitar är ­mjuka. 

Låt kokvattnet rinna av. Mosa potatis och broccoli med en gaffel. Addera riven ost. Smaka av med salt och peppar. 

Rulla smeten till bollar. Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med olivolja. Baka bollarna i ugnen 20–25 minuter. Servera en god dipp till.

Recept: Niina Snijder

Tips broccoli & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...