Meny

Oreccietti alle rape

4 PORTIONER

400 g orecchietti eller någon snäckformad pasta
2 msk salt
ca 400 g broccoli, i små buketter
1 dl olivolja
1 hel vitlöksklyfta
1 torkad chilipepparfrukt (peperoncino)
3 sardellfiléer
3 msk vitt vin
riven parmesanost

Koka upp rikligt med vatten och lägg i pasta, salt och broccoli. Koka enligt anvisningarna på pastapaketet.

Häll under tiden olivolja i en stek­panna. Tillsätt vitlök, chili och sardellfiléer. Rör om med en träsked så att sardellerna löser upp sig och smälter. Häll i vin och låt koka upp. Ta stekpannan från plattan.

Vänd ner pastan och broccolin i oljan, sätt tillbaka pannan på värmen och rör ordentligt. Rör i riven parmesanost och servera även med lite extra parmesan­ost.

Recept: Johanna Westman

Tips broccoli & chili

Grönt

Chili

Chili kan ätas som grönsak (chilifrukt) eller som krydda (chilipeppar) och till Sverige har importen, bara det senaste...