Meny

Broccolisoppa med lagrad sveciacrème

4 PORTIONER

500 g broccoli, i mindre buketter
200 g rotpersilja, tärnad
400 g zucchini, tärnad
1/2 rödlök, grovt hackad
1 msk rapsolja
8 dl grönsaksbuljong
2 dl mellangrädde
2 dl mjölk

SVECIACRÈME:
1 dl crème fraiche
3 msk riven lagrad sveciaost

Fräs alla grönsaker i rapsolja i en stor kastrull. Häll på buljong, koka upp och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter. Tillsätt grädde och mjölk. Mixa slätt. Salta och peppra.

Blanda crème fraiche och riven ost i en skål.

Servera soppan med en klick svecia­crème i. Strö gärna över lite bacon eller toppa med några skalade räkor.

Recept: Elisabeth Johansson

Tips broccoli

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...