Meny
Broccoli

Ugnsomelett med färskost & broccoli

4 portioner

8 ägg
3 dl mjölk
11/2 dl siktat dinkelmjöl
salt och peppar
smör till formen
1 broccoli
1 lök
1 msk olivolja
1 nypa chiliflakes
100 g färskost

Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl, salt och peppar. Häll smeten i en smord ugns-form. Grädda omeletten i 15–20 min.

Skär broccoli i små buketter, skala och skiva stjälken. Skala och tärna löken fint. Stek broccolin i het stekpanna i olja tills den fått färg. Strö i lök, chili och låt steka med. Salta och peppra.

Klicka färskosten på omeletten och lägg på broccolifräset. Gott med rostat bröd och rökt eller gravad lax.

Recept: Ingela Persson

Tips ägg, broccoli & mjöl

Grönt

Lite annat

Broccoli

Broccolin togs fram under 200-talet e.Kr. Den fanns i violetta, bruna, gröna och gräddvita nyanser innan den gröna...