Meny

Markus broccolisoppa

4 portioner

500 g broccoli, i buketter
1 liten lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 dl riktigt god olivolja
6–7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde salt och vitpeppar
Till servering:
tärnad mozzarellaost

Koka broccolibuketterna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Kyl dem i kallt vatten och låt rinna av.

Fräs lök och vitlök i lite av olivoljan i en kastrull. Tillsätt buljong och låt koka i 10 minuter. Häll i grädde och koka upp. Lägg över broccolibuketterna i en matberedare eller mixer. Häll över gräddbuljongen och mixa slätt.

Tillsätt resterande olivolja dropp- vis under fortsatt mixning. Värm och smaksätt med salt och peppar. Servera med tärnad mozzarellaost.

Tips broccoli, lök & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...