Meny

Pasta med champinjoner, broccoli och pecorino

4 PORTIONER

1/2 broccoli
400 g pasta
200 g champinjoner, delade
1 lök, fint tärnad eller 1/2 purjolök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
1 msk olivolja
1 klick smör
1 dl vispgrädde
1/2 dl hackad persilja
1 dl grovt riven pecorino
salt och peppar

Skär broccolin i buketter, skala stjälken och skär i skivor.

Koka pastan enligt angivelserna på paketet, låt broccolin koka med de sista minuterna. Häll av och låt rinna av väl.

Fräs champinjonerna med lök och vitlök i olivolja och smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt grädde och koka upp. Vänd ner svampsåsen i pastan. Rör i persilja, pecorino och smaksätt med salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips broccoli & champinjon

Grönt

Lite annat

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...