Meny

Pocherat ägg med svamp

2 PORTIONER

100 g champinjoner, delade
1 msk smör
2 msk finhackad purjolök
1/2 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar
1 dl vispgrädde
1/2 l vatten
1 tsk ättikssprit, 12%
1 tsk salt
2 ägg
2 skivor rågsurdegsbröd

Stek champinjonerna i smör i het panna tills den fått färg. Strö i purjolök och vitlök, låt fräsa med en liten stund. Salta, peppra och tillsätt grädde. Koka upp och låt sjuda tills det tjocknat.

Koka upp vatten, ättika och salt i en liten kastrull. Knäck äggen i varsin liten kopp (de får ej gå sönder). Sänk värmen så att vattnet inte stormkokar. Häll försiktigt i äggen, ett i taget, och låt sjuda i ca 2 minuter, vitan ska kännas fast. Lyft upp, gärna med hålslev och lägg på en tallrik.

Rosta brödet, fördela svampen på och toppa med de pocherade äggen.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...