Meny

Svampköttbullar

CA 25 STYCKEN

2 dl grovhackade champinjoner
smör + matolja
1/2 dl vatten
1 msk ideal- eller vetemjöl
700 g fläskfärs eller vildsvinsfärs
3 msk soja
1 tsk dijonsenap
svartpeppar
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt

Stek svampen hastigt i smör och olja. Låt svalna.

Blanda vatten och mjöl och i en bunke. Tillsätt färs, soja, senap, peppar, persilja och salt. Provstek en bulle och finjustera kryddningen. Rulla till cirka 25 köttbullar, beroende på hur stora du vill ha dem. Stek i stekpanna i smör och olja. Servera varma eller kalla. Gärna tillsammans med någon kokt grönsak.

Recept: Jens Linder

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...