Meny

Smördegsöverbakad svampragu

4–6 PORTIONER

1 ask champinjoner
1 dl hackad lök
1 vitlöksklyfta, riven
1–2 msk smör
4 kokta potatisar, skivade
salt och peppar
1/2 ask babyspenat
2 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad persilja
1 dl grovt riven ost, t ex västerbotten eller prästost
1 rulle smördeg

Sätt ugnen på 200°.

Skär champinjonerna i mindre bitar. Stek dem, lök och vitlök i smör i en stekpanna tills det fått fin färg. Tillsätt potatis och låt steka med ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner spenat. Tillsätt grädde och senap och låt koka upp.

Häll över svamp- och potatisblandningen i en låg ugnssäker form. Strö persilja och ost ovanpå. Täck formen med smördeg, kläm fast den på kanten. Grädda i ugnen ca 15 minuter eller tills degen fått fin färg och är frasig.

Servera gärna med en sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...