Meny

Pak choy med svamp och soja

2–4 PORTIONER

1 pak choy
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, hackad
1/2 dl purjolök, tunt skivad
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 ask champinjoner
3 msk sweet chili-sås
3 msk soja
1/2 dl krossade wasabinötter

Skär pak choy-ståndet i klyftor. Stek hastigt i olivolja med vitlök, purjolök och ingefära i en stekpanna. Tillsätt skivade champinjoner. Vispa ihop sweet chili-sås och soja, häll det i stekpannan och vänd runt. Häll upp på ett fat och strö över nötter.

Gott som tillbehör till exempelvis nudlar och tofu.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon & pak choy

Pak choy

Under 1980-talet gjorde pak choy entré i europeiska grönsaksdiskar. Den importerades då från Kina och Japan där den...