Meny

Kycklingsoppa med pak choy och grön curry

4 PORTIONER

1 kycklingfilé, tärnad
1/2 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
smör eller olja
salt och svartpeppar
7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
2 tsk grön curry
1 pak choy, grovt hackad
(jordnötter, crème fraiche, sweet chilisås)

Fräs kycklingen tillsammans med lök och vitlök i smör eller olja på medel-värme i en kastrull. Salta och peppra. Häll i buljong, kokosmjölk och grön curry. Koka upp. Tillsätt pak choy och koka upp igen. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite mer curry.

Extra god blir soppan om man strör lite hackade jordnötter över och serverar den med crème fraiche och lite sweet chilisås.

Recept: Ingela Persson

Tips pak choy

Pak choy

Under 1980-talet gjorde pak choy entré i europeiska grönsaksdiskar. Den importerades då från Kina och Japan där den...