Meny

Morotssoppa med ingefära och pak choy

4 PORTIONER

2 medelstora morötter, i mindre bitar
1 gul lök, grovt hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk finhackad färsk ingefära
2 citrongräs, krossade
1 msk olivolja
3 dl färskpressad apelsinjuice
2 dl morotsjuice
5 dl grönsaksbuljong
100 g pak choy, fint strimlad
salt och svartpeppar

Fräs morötter, lök och vitlök tillsammans med ingefära och citrongräs i olivolja i en kastrull. Häll i apelsinjuice, morotsjuice och grönsaksbuljong. Koka försiktigt tills moroten är mjuk, 10–15 minuter.

Lyft upp citrongräset och mixa soppan slät. Tillsätt pak choy och låt koka med i ca 1 minut. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Recept: Tom Sjöstedt

Tips ingefära, morot & pak choy

1/30

Grönt

Pak choy

Under 1980-talet gjorde pak choy entré i europeiska grönsaksdiskar. Den importerades då från Kina och Japan där den...