Meny

Rostad morotskräm

4 PORTIONER

4 morötter
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och peppar
1-2 dl grädde
1-2 tsk vitvinsvinäger
ev sambal oelek

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skär morötterna i mindre bitar och lägg på en plåt. Riv över vitlöken och blanda med olja. Salta och peppra. Rosta i ugnen tills morötterna är mjuka, ca 20 minuter.

Lägg morötterna i en kannmixer. Koka upp grädden och häll över morötterna lite i taget, mixa slätt. Det kan ta en stund att få det slätt och krämigt så ha tålamod.

Smaksätt med vinäger och ev en gnutta sambal oelek. Gott som tillbehör till kryddiga korvar eller grillad kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...