Meny

Morots- och linssoppa

4 PORTIONER

1 lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
2 morötter, grovt rivna
1–2 msk olja
1 1/2 dl röda linser
1 bit ingefära, riven
1 tsk vardera av malen koriander, spiskummin och gurkmeja
1/2 tsk kajennpeppar
1 bit kanel
4 kardemummakapslar
4 nejlikor
1 liter buljong
1 burk kokosmjölk
saft av 1/2 citron

Fräs lök, vitlök och morötter i olja i en kastrull. Rör i linser, ingefära och kryddor. Tillsätt buljong och koka i 10 minuter. Sänk värmen, rör i kokosmjölk och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Smaksätt med citron.

Recept: Tina Hellberg

Tips morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...