Meny

Ugnsstekta morötter

3–4 PORTIONER

7–8 små morötter, skalade (eller 4 stora, halverade på längden)
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt och en nypa svartpeppar
2 kvistar färsk timjan
2 vitlöksklyftor

Sätt ugnen på 200°

Blanda olivolja och vinäger i en bunke. Tillsätt lite salt, peppar och timjan. Pressa i vitlöksklyftorna och vänd ner morötterna.

Tippa över alltsammans i en långpanna eller pajform. Täck ordentligt med aluminiumfolie så att det sluter tätt och inte är några glipor. Sätt in i ugnen i 30 minuter. Ta bort folien och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter till så att morötterna får lite färg.

Ser­vera meddetsamma till exempelvis grillat kött eller kyckling.

Recept: Johanna Westman

Tips morot

Grönt

Lite annat

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...