Meny

Morotsråraka med fetaost

4 PORTIONER

4 ägg
2 dl mjölk
2 dl dinkelsikt
400 g morötter
400 g potatis
1 dl solrosfrön
1 tsk salt, malen svartpeppar
smör och olivolja till stekning
100 g fetaost
1 dl crème fraiche
2 msk hackad gräslök

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl i en bunke, låt stå och svälla.

Skala morötter och potatis. Riv grovt på rivjärn och krama ut vätskan så att det blir så torrt som möjligt.

Vänd ner potatis, morötter och solrosfrön i äggsmeten och smaksätt med salt och peppar.

Stek gyllenbruna rårakor i en stekpanna i en klick smör och lite olja. Lägg rårakorna på en bakpappersklädd plåt.

Smula fetaost i en skål, rör ner crème fraiche och gräslök. Värm rårakorna i ugn ca 5 minuter, bjud med krämen.

Recept: Ingela Persson

Tips morot

Grönt

Lite annat

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...