Meny

Kycklinggryta med kålrot och morot

4 PORTIONER

1 kålrot, skalad
2 morötter, skalade
1 lök, skalad
2 stjälkar blekselleri, skivad
2 msk smör
600 g kycklinglårfilé
2 kvistar timjan
3 lagerblad
2 dl vitt vin
6 dl kycklingbuljong
2 äpplen, i tunna klyftor
salt och peppar

Skär kålrot, morot och lök i jämnstora bitar. Stek dem och bleksellerin i smöret i en stekpanna tills det får gyllene färg. Lägg över grönsakerna i en vid kastrull.

Stek kycklingen i stekpannan runt om tills den får färg och lägg den i kastrullen. Tillsätt kryddor och vin. Koka upp och låt sjuda nätt och jämnt torrt. Tillsätt buljongen och låt sjuda i ytterligare ca 20 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Vänd ner äpplena i grytan vid servering. Bjud med kokt potatis eller ris.

Recept: Ingela Persson

Tips kålrot & morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...