Meny

Bakad kålrot med brynt nötsmör

4 PORTIONER

2 små eller 1 stor kålrot
1 msk olivolja
salt och peppar
100 g smör
1/2 dl skalade grovhackade hasselnötter
1 tsk sherryvinäger
2 msk hackad persilja

Sätt ugnen på 150°C.

Skrubba kålroten väl och lägg på en plåt. Smörj in med olja och salta.
Baka mjuka i ugnen i 2–3 timmar.

Dela kålroten i mitten eller skär i klyftor och lägg på ett fat. Mosa lätt med en gaffel. Peppra.

Bryn smöret, rör ner nötter och vinäger. Skeda över kålroten, strö över persilja. Bjud till pannbiff och rostad potatis eller till en sallad med bulgur.

Recept: Ingela Persson

Tips kålrot

Kålrot

Kålrot heter på engelska ”swede” och har ansetts vara svensk, men antagligen utvecklades den i Schweiz som en...