Meny

Niinas rotfruktsbiffar

2–4 portioner

1 sötpotatis
2 gulbetor
1 kålrot
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk torkad rosmarin eller annan örtkrydda
1–2 msk mjöl
1 ägg
salt och peppar

Skala, dela och koka rotfrukterna tills de är mjuka. Häll av vattnet och riv dem grovt på ett rivjärn. Lägg allt i en skål och vänd ner pressad vitlök och kryddor. Rör ner mjöl och ägg, smaka av med salt och peppar.  Hetta upp olja i en stekpanna. 

Forma smeten till biffar och stek på båda sidor tills de är gyllenbruna. Servera som tillbehör eller med en god yoghurtdipp.

Recept: Niina Snijder

Tips gulbetor, kålrot & sötpotatis

Grönt

Sötpotatis

Trots namnet är sötpotatisen - eller babat som den också heter - inte släkt med vår vanliga potatis. Den utgör i...