Meny

Smörstekt kålrot med äpple & rosmarin

4 portioner

1 kålrot
1 äpple
1 lök
1 msk olja
2 msk smör
rosmarin, hackad
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar

Skala kålroten och skär i tunna klyftor. Koka nätt och jämnt mjuk i saltat vatten, häll av och låt rinna av väl. Skär äpplet i klyftor och ta bort kärnhuset, skala och skär löken i tunna båtar.

Stek kålroten i olja i en stekpanna tills den börjar få färg, lägg i äppelklyftorna och stek gyllene tillsammans med kålroten. Strö i färsk eller torkad rosmarin, lägg i smör, honung och vinäger. Låt puttra ihop och vänd ner löken. Smaksätt med salt och peppar.

Gott att servera till exempelvis ugnstekt kyckling eller rostad potatis med gratinerad getost.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, kålrot & rosmarin

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...