Meny

Äppelsmul

4 PORTIONER

3–4 äpplen, skalade, urkärnade och klyftade
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk malen kardemumma
2 msk strösocker

DEG:
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 msk riven färsk ingefära
200 g rumstempererat smör

TILL SERVERING:
vaniljglass

Sätt ugnen på 200°.

Blanda mjöl, havregryn, socker och ingefära i en degbunke. Lägg i smöret och finfördela det med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig massa.

Blanda äppelklyftor, ingefära, kardemumma och socker i en plastpåse. Låt ligga i 10 minuter.

Fördela äppelblandningen i botten på en smord ugnssäker form. Strö över degsmulorna och grädda i ugnen tills smulorna har fått färg, ca 20 minuter.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...