Meny
Godisremmar

Lavashak på äpple & kanel

1 sats

2 kg äpplen
1 dl vatten
1 nypa salt
1 tsk citronsaft
1 msk kanel

Skär äpple i bitar och ta bort kärnhus. Småkoka äppelbitarna med 1 dl vatten, i 10 minuter eller tills de är mjuka. Mixa med stavmixer och blanda i resten av ingredienserna. Låt småkoka ca 15 min till, eller tills moset tjocknat lite. 

Sätt ugnen på 70°. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut äppelmoset jämt med en slickepott. Baka i mitten av ugnen i ca 5–6 timmar. Äppelmoset ska  stelna helt och gå att vika upp från bak-plåtspappret utan att klibba. 

Låt svalna, klipp i lagom breda remsor och rulla till små rullar. Förvara i burk och servera på gottebordet. 

Recept: Niina Snijder

Tips äpple, kanel & socker

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...