Meny

Äppelkaka med hasselnötter

1 STYCKEN

125 g smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl finhackade hasselnötter (och lite grovt hackade nötter till garnering)
2 ägg
smör och ströbröd till form
2 äpplen

TILL SERVERING:
vaniljglass eller -sås

Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret i en kastrull. Blanda med socker, mjöl, nötter och ägg till jämn smet.

Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll i kaksmeten.

Skala äpplena, kärna ur dem och skär i tunna klyftor. Tryck ner dem i smeten och strö över lite strösocker och grovhackade nötter. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Den kan vara något lösgräddad.

Servera med glass eller vaniljsås.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...