Meny

Fransk äppeldessert med vaniljglass

1 kaka

60 g mjöl
100 g socker
½ tsk salt
3 ägg
¾ dl ljummen mjölk
300 g äpplen
2 tsk vaniljsocker
50 g smör 

Sätt ugnen på 220 grader.

Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör noggrant ihop med en slev så att inga klumpar bildas. Tillsätt mjölken lite i taget. Smörj en pajform ordentligt med smör.

Skala och kärna ur äpplena och skiva dem tunt, arrangera dem i pajformen och strö vaniljsocker och tunna skivor smör över. Häll sedan smeten ovanpå äpplena och baka i ugnen, cirka 30 minuter.

Servera gärna varm, pudrad med florsocker och med en kula vaniljglass till.

Recept: Frida Sandberg

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...