Meny

Smörkokt rotselleri med äpple och brysselkål

4 PORTIONER

400 g rotselleri
2 timjankvistar
1 vitlöksklyfta, skivad
50 g smör
salt och peppar
250 g brysselkål
1/2 lök
1 äpple

Skala rotsellerin och skär den i 8 jämnstora klyftor eller bitar. Lägg dem i en kastrull, täck nätt och jämnt med vatten. Tillsätt timjan, vitlök, smör och lite salt. Koka upp och låt sjuda till rotsellerin är mjuk, ca 20 minuter. Häll av och spara vätskan.

Plocka bladen på brysselkålen, skiva löken och strimla äpplet.

Värm rotsellerin i lite av vätskan i en vid kastrull. Vänd ner brysselkålsblad, lök och äpple. Smaksätt med salt och peppar.

Gott till kyckling och vilt.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, brysselkål & rotselleri

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...