Meny

Kålrotsragu med brysselkål och senap

4 PORTIONER

200 g kålrot, skuren i stavar
200 g brysselkål, delad
1 lök, tunt klyftad
2 msk smör
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk grov senap
salt och peppar

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i kålroten, koka den nätt och jämnt mjuk. Lyft upp och låt rinna av väl.

Lägg brysselkålen i samma kokvatten, låt koka ett par minuter. Häll av och låt rinna av väl.

Stek kålroten i smör i en stekpanna tills den fått färg. Vänd ner brysselkålen och lök. Låt fräsa med ett par minuter.

Vispa ihop olivolja, vinäger och senap i en skål. Häll vinägretten över grönsakerna. Vänd runt och smaksätt med salt och peppar.

Gott till exempelvis fläskstek.

Recept: Ingela Persson

Tips brysselkål & kålrot

Kålrot

Kålrot heter på engelska ”swede” och har ansetts vara svensk, men antagligen utvecklades den i Schweiz som en...