Meny

Kycklinggryta med kålrot, morot och äpple

4 PORTIONER

1 kålrot, tärnad
2 morötter, tärnade
1 lök, grovt hackad
2–3 msk smör
4–5 kycklinglår
1 liter kycklingbuljong
ett par kvistar färsk timjan eller lite hackad rosmarin
2 äpplen, skalade och klyftade
salt och peppar

Stek kålrot, morot och lök gyllenbruna i smör i en stekpanna. Lägg över alltsammans i en kastrull.

Bryn kycklinglåren i stekpannan. Lägg dem i kastrullen, slå på buljong, tillsätt timjan eller rosmarin. Låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 30 minuter.

Vänd ner äppelklyftorna och låt dem bli varma. Salta och peppra.

Recept: Ingela Persson

Tips kålrot

Kålrot

Kålrot heter på engelska ”swede” och har ansetts vara svensk, men antagligen utvecklades den i Schweiz som en...