Meny

Grönkålssallad med inlagd kålrot, rivet äpple, valnötter och getost

4 PORTIONER

400 g grönkål
olivolja
1 äpple, rivet
salt
1 näve valnötter, grovt krossade
getost

INLAGD KÅLROT:
50 g kålrot
1 sked ättiksprit, 12%
2 skedar strösocker
3 skedar vatten

Skala kålroten och skär i mycket tunna skivor. Koka ihop ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Häll lagen över kålroten och låt dra.

Repa grönkålen och skölj väl. Riv i bitar och blanda med olivolja, äpple, den inlagda kålroten och lite salt. Lägg upp på fat och strö över nötter och getost.

Recept: Niklas Karlsson

Tips äpple, grönkål & kålrot

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...