Meny

Rostad kålrotssoppa med bacon och persilja

4 PORTIONER

2 små kålrötter, i mindre bitar
1 gul lök, grovt hackad
1 vitlöksklyfta, skivad
1 msk olivolja
1 msk smör
1 kvist timjan
ca 8 dl grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
salt och peppar
1 pkt bacon, strimlat
2 msk hackad persilja

Stek kålrot, lök och vitlök gyllen­bruna i olivolja och smör i en kastrull. Tillsätt timjan och häll på buljong. Koka upp och låt sjuda tills kålroten är mjuk, ca 20 minuter.

Häll i grädde, koka upp och mixa slätt. Smaksätt med salt och peppar.

Stek bacon knaprigt. Servera soppan med bacon, persilja och ett gott bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips kålrot

Kålrot

Kålrot heter på engelska ”swede” och har ansetts vara svensk, men antagligen utvecklades den i Schweiz som en...