Meny

Honungsglacerad kålrot med chili & pulled pork

4 PORTIONER

ca 500 g kålrot
4 portioner färdig pulled pork
1 msk olja
25 g smör
1 röd chili, hackad
2 vitlöksklyftor, skivade
1 msk strösocker
1 tsk torkad ingefära
1/2 citron, saft och skal
salt och peppar
1/2 dl hackade färska örter, t ex persilja eller koriander
sallad och ev ris till servering

Skala kålroten och skär den i stavar, ungefär som tjocka pommes frites. Värm pulled pork enligt anvisningen på paketet.

Stek kålroten i olja och smör nätt och jämnt mjuk på medelvärme i en stekpanna. Höj värmen och strö i chili och vitlök och låt steka tills det börjar få färg.

Strö i socker och låt karamellisera.Tillsätt ingefära, citronsaft och -skal, låt puttra en minut. Smaksätt med salt och peppar.

Strö över örter och bjud med pulled pork, sallad och ev ris.

Recept: Ingela Persson

Tips kålrot

Kålrot

Kålrot heter på engelska ”swede” och har ansetts vara svensk, men antagligen utvecklades den i Schweiz som en...