Stekt kålrot med timjan
2–4 portioner
1 lök
400 g kålrot
2 morötter
2 potatis
1 tsk timjan
salt och peppar
Hacka lök. Skala kålrot, morot och potatis. Skär i små bitar. Stek grönsakerna och timjan i smör eller olja på medelhög värme tills de blivit mjuka. Tillsätt hackad lök och stek en stund till. Smaksätt med salt och peppar. Servera till ris, quinoa eller som det är.
Recept: Niina Snijder
36 recept med Kålrot
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Kålrots- och päronsallad med ädelost och nötter
- Stekt kålrot med timjan
- Pasta med tomat och kålrot
- Niinas rotfruktsbiffar
- Ugnsrostad kålrot med potatis & äpple
- Mustig höstsoppa
- Kålrot i ugn med myntadipp
- Smörstekt kålrot med äpple & rosmarin
- Krämig kålsallad med senap
- Senapsmarinerad kålrot
- Kålrot med palmkål & ingefära
- Smörig kålrot med senap
- Bakad kålrot med brynt nötsmör
- Bakad kålrot med senapssmör & persilja
- Kålrotssallad med äpple
- Stekt kålrot med brynt ingefärssmör
- Smörstekt kålrot med senap och kavring
- Ugnsstekt kålrot med apelsin och rosmarin
- Sallad med kålrot, grönkål och dinkel
- Pasta med saffransstekt kålrot med torkad och fräst grönkål
- Rolands kålrotspuré
- Kålrotssallad med grönkål och äpple
- Kålrotssallad
- Kålrotsragu med brysselkål och senap
- Kålrot- och pepparrotsstomp
- Kålrot med palmkål och äpple
- Kålrot med apelsin och ingefära
- Grönkålssallad med inlagd kålrot, rivet äpple, valnötter och getost
- Bönsallad med grönkål och kålrot
- Bräserad kålrot med äpple och morot
- Gott mos på kålrot, morot och potatis
Kålrot
Kålrot heter på engelska ”swede” och har ansetts vara svensk, men antagligen utvecklades den i Schweiz som en...